Levél küldése!
Oldaltérkép
   
 
 
 
· ÉPÜLETKLIMATIZÁLÁS / ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK
 

VÁSÁRLÁS ELŐTTI TUDNIVALÓK:

  Cégünk meggyőződése hogy a legjobb reklámot csak a megelégedett vásárlók biztosítják, ezért ügyfélbarát, személyre szabott megoldásokat kínálunk minden igényt kielégítve. Erősségünk a több éves tapasztalat, megbízható szakmai háttér, egyedi igények gyors, pontos teljesítése. Cégünk csak világhírű és Magyarországon is jól ismert márkákat forgalmaz, megbízható alkatrészellátással. Az általunk forgalmazott géptípusok 2-5 év garanciával rendelkeznek, és minden árkategória képviselteti magát.

  Tapasztalataink szerint előnyős, ha a vásárló is tisztában van néhány dologgal, mielőtt klímát szeretne vásárolni. Az alábbiakban felsorolt szempontok azoknak nyújtanak segítséget, akik most, vagy a közeljövőben tervezik klímaberendezés vásárlását.

  Teljesítmény meghatározása:

  A megfelelő hűtésteljesítmény kiválasztása szakember feladata. Tapasztalatunk az, hogy klímavásárlás alkalmával nem sok súlyt fektetnek a készülék teljesítményének kiválasztására. Pedig ha a teljesítményszámítás nem jó, hiába a legdrágább készülék, ha az nem tud feladatának megfelelően funkcionálni.
  A klímaberendezéseket a szükséges hűtőteljesítmény figyelembevételével hűtésteljesítményük alapján választják ki egy megadott méret sorból. Cégünk készséggel nyújt segítséget a megfelelő teljesítményű és típusú berendezés kiválasztásában

  Ha Ön tervezi lakása, vagy egyéb helyisége klimatizálását, akkor árajánlatadáshoz az alábbi információkat kérjükszolgáltatni:

  1. Helyiség méretei, tájolása, elhelyezkedése, fekvése, kialakítása, szigetelése
  2. Ablak felület nagysága
  3. Helyiség rendeltetése (pl.: hálószoba, üzlethelység,stb.)
  4. Helyiségben tartózkodó emberek száma
  5. Helyiségben lévő belső hőtermelő gépek, (például számítógépek, hűtőberendezések, stb.) teljesítménye
  6. Nagyobb terek esetén a világító testek száma, teljesítménye

  Ha ezek az adatok ismertek, úgy a megfelelő hűtésteljesítményű, kivitelű és esztétikájú klímaberendezés már kiválasztható.

  Típus kiválasztása:
  Helyiségek utólagos klimatizálására ún. komfortklíma berendezéseket szoktak felhasználni, melyek az alábbi három fő csoportba sorolhatók: Ablakklímák, Mobil klímák és osztott, azaz SPLIT rendszerű klímaberendezések.
  A megfelelő berendezés kiválasztása szakembert igényel, mert a berendezések különféle méretűek, hűtőteljesítményűek és kivitelűek, így nem minden típusú klíma alkalmas minden helyiségbe.
  A ma kapható klímaberendezések számos, nagyon jól funkcionáló extra felszereltséggel rendelkeznek, (UV-fertőtlenítés, öntisztító-szagtalanító funkció, plazma szűrő, ion generátor, inverteres kompresszor, stb.), melyek a komfort mellett az energiatakarékosság jegyében is születnek. A ma érvényes energiaárak mellett ez nem elhanyagolható szempont. Mindig érdemes megfontolni, hogy milyen villamos energiaosztályú berendezés mellett döntünk, mert léteznek berendezések, (lásd.inverteres) melyek akár 40%-kal energiatakarékosabbak társaiknál. Ez annyit jelent, hogy az üzemeltetés 5-10 évében a többletberuházás 1-3 éven belül megtérül. Cserébe viszont egy magasabb kategóriájú, hosszabb élettartamú berendezést kapunk ellenben egy legolcsóbb, alsókategóriás, „C” vagy „D” energiaosztályú készülékkel, ahol az olcsó vételár ellenére a későbbi üzemeltetés során szinte ugyanott leszünk, mintha az előbbi megoldást választottuk volna.
  Ezen funkciók ismertetéséhez szintén egy megfelelően jól felkészült szakember szükséges, hogy Ön az igényeinek leginkább megfelelő klímaberendezést választhassa ki. Egy klímaberendezés vásárlása nem 1-2 évre szól, így számunkra is fontos, hogy az általunk értékesített klímaberendezések mind esztétikában, mind műszaki tartalomban évek múltán is kielégítsék Vevőink igényeit.

  Tervezés:
  Egy rossz helyre, hanyagul felszerelt klíma esztétikailag elcsúfíthatja a klimatizált helyiséget, és amellett káros huzathatása is lehet a huzamosabb ideig bent tartózkodó személyek számára.

  A gondos tervezéshez elengedhetetlenek az alábbi lépések betartása:
  A kültéri és beltéri egység helyének pontos meghatározása, a nyomvonalak kijelölése, kondenzvíz elvezetésének módja és lehetősége, villamos megtáplálás lehetőségei.

  Vásárlás utáni tudnivalók:
  Sokan hajlamosak arra, hogy a klímaberendezés megvásárlása és felszereltetése után elfeledkezzenek arról, hogy bizony ahhoz, hogy a berendezés kifogástalanul működjön, évente legalább 1 alkalommal szakszerű karbantartást kell végezni.

  A szakszerűen elvégzett karbantartás 3 elengedhetetlenül fontos tényezőt érint:

Egészség:   Megszünteti a fertőzések gócpontját, amely a légkondicionáló hűtőbordáin összpontosul, de kiterjed a berendezés teljes légterére, valamint a kondenzvíz-gyűjtőre.
Komfort:   Megszabadítja a berendezést a kellemetlen szagoktól, amelyeket a gombás, illetve bakteriális telepek okoznak. Elsősorban a berendezések bekapcsolása utáni másodpercekben érezhető az átható poshadt szag, ami tisztítás után teljesen megszűnik.
Gazdaságosság:   Megtisztítja a berendezést a hőcserélő bordákra rakódott szennyeződés-rétegektől, amelyek rontják a működés hatásfokát. A megtisztított berendezés hatékonyabban működik, ezáltal kevesebb áramot fogyaszt.

  A karbantartási munkálatokat szezon előtt vagy után célszerű végezni, mert így a nyári főszezon kezdetekor már hibátlan, karbantartott berendezéssel tud légkondícionálni, és elkerülheti a szezonban tapasztalható 2-3 hetes várakozási időt.

  Cégünk az általunk telepített klímaberendezéseken kívül vállalja egyéb klímatechnikai készülékek karbantartását is cégek, irodák és intézmények részére!